In deze zesde aflevering van Seasons Moments waant onze columnist Jacques Hermus zich weer even op de pampas in Argentinië. Hij geniet van een Nederlandse versie van de asado. Een kunstig in elkaar geknutseld apparaat van twee fanatieke bbq’ers: de ReddRooster.
Een van de makers, Joep Zijp, demonstreert de barbecuetechniek in volkstuincomplex Amstelglorie. Hij gaart het vlees verticaal tussen twee roosters. Doordat het deksel achter de twee roosters omhoog staat, ontstaat er een hete luchtstroom achter het vlees, terwijl de directe straling van de vlammen aan de voorkant werkt. Zo wordt het vlees aan twee kanten tegelijk gegaard.
Jacques Hermus: ,,Dit is zo puur eten. Heerlijk sappig vlees, geen grillstrepen, tikje rooksmaak, ontzettend mals en zacht.”
Bekijk hieronder de nieuwe aflevering, in samenwerking met August TV:
August TV- Seasons – The Red Rooster – V1 from August TV on Vimeo.
Wij mogen 2 keer een ReddRooster bbq toolkit t.w.v. €120 weggeven! De kit bestaat uit een haardtang, een leren schort, handschoen en grillpan. Vul het formulier in en maak kans. Ook krijgen Seasons-lezers 10% korting op een ReddRooster bbq.
wauw geweldig !!
Ik ben heel blij met mijn Redd Rooster! We genieten ontzettend van het kampvuurgevoel, het vlees dat bijna gegarandeerd, zonder al te veel omkijk, altijd heerlijk sappig, mals en rokerig wordt met dat lekkere krokante korstje dat je altijd wil van de barbeque… Bedankt mensen van Reddrooster!
ik gebruik mijn Reddrooster barbecue zo vaak ik maar kan! Een fenomenaal ding is het!