Schuimpaddenstoelen

seasons

1 oktober 2009

Bij de koffie of thee (20 tot 30 paddenstoelen) Ingrediënten:

  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • ½ theelepel citroensap
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • ½ eetlepel cacaopoeder

Nodig:

  • spuitzak

Verwarm de oven voor op 100˚ C. Klop met een elektrische mixer de eiwitten schuimig. Voeg nu eerst het citroensap en dan beetje bij beetje de -suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is. Doe het eiwit in een spuitzak met een glad mondje van ca. 1 cm doorsnede. Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens rondjes van een -diameter van circa 5 cm en een hoogte van circa 2,5 cm. Maak de puntjes vlak met een natte vinger. Spuit nu evenveel steeltjes van circa 2 cm hoog. Houd nog wat eiwit over. Bak de schuimpjes in circa 1 uur gaar. Neem de schuimpjes uit de oven. Draai de hoedjes om en spuit wat van het overgebleven schuim in het midden. Zet er de steeltje op en bak nog circa 20 minuten. Neem de paddenstoeltjes uit de oven en bestrooi ze voorzichtig met wat cacaopoeder. Lekker bij de koffie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht