Parmezaanse kaassouffleetjes

seasons

29 September 2009

Parmezaanse kaassouffleetjes Voor 4 personen

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram boter + extra om in te vetten
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 35 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 120 gram boeren belegen kaas, geraspt
  • 4 eieren (gescheiden)
  • zout, versgemalen peper

Extra nodig

  • soufflévormpjes (van 250 ml)

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet 4 soufflévormpjes (van 250 milliliter) in met boter en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de vormpjes in de koelkast tot gebruik. Smelt de boter in een steelpannetje en bak er op laag vuur de knoflook even in aan. Voeg al roerend in één keer de bloem toe. Bak de bloem met de boter op laag vuur ca. 1 minuut. Schenk al kloppend met een garde langzaam de melk er bij en kook af en toe roerend nog ca. 5 minuten of tot het mengsel dikker wordt. Roer de andere kaas er door. Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers er door. Klop met een mixer of een garde in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het kaasmengsel. Zet de soufflévormpjes op een bakplaat en schep er het mengsel in. De vormpjes moeten tot 2/3 vol zitten. Bak ze in het midden van de oven in 18-20 minuten goudgeel en gaar.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht