Paranoot-bladeren

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 50 koekjes Nodig

  • 50 gram paranoten
  • 190 gram witte tarwebloem + extra om uit te rollen
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 40 gram ahornsiroop
  • snufje zout
  • ½ geklutst ei
  • 100 gram boter
  • ½ vanillestokje
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 eiwit

Maal de paranoten fijn. Doe de bloem, het bakpoeder, de ahornsiroop, het zout, het geklutste ei, de boter en de noten in een kom en klop alles met de elektrische mixer met deeghaken tot een glad deeg. Laat in een plastic zak in de koelkast ca. 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. ½ cm. Steek met een koekjessteker bladvormen uit of snijd ze uit met een scherp mes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ca. 12 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Meng ze goed met de poedersuiker en het eiwit. Bestrijk de afgekoelde koekjes ermee en laat goed drogen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht