Mini-appeltaartjes

seasons

1 oktober 2009

Voor 4 taartjes Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zout
  • 170 gram koude boter, in blokjes (+ extra om in te vetten)
  • 70 milliliter ijswater
  • 2 appels
  • 100 gram marsepein
  • 50 gram bruine suiker
  • 55 gram amandel-snippers

Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en wrijf er snel met de toppen van de vingers de boter door tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe tot er een stevig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 4 balletjes en druk ze plat. Laat ze in een plastic zakje in de koelkast circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Vet 4 kleine tartelettevormpjes (doorsnede circa 6-8 cm) in en bekleed ze met het deeg. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd ze doormidden. Vul de holte met het amandelspijs en zet ze met de bolle kant boven in de taartvormpjes. Bestrooi met de bruine suiker en de amandelsnippers. Bak de taartjes in circa 20 minuten gaar. Lekker bij een glaasje warme chocolademelk.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht