Kalfslever in port

seasons

29 september 2009

De stevige smaak van de gemarineerde kalfslever komt nog eens extra goed tot zijn recht met pruimen-port chutney, vanwege de intense smaak. Kalfslever in port Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1 ½ deciliter rode port
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • 3 kruidnagels
  • 600 gram kalfslever
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 100 gram ontbijtspek
  • 50 gram boter
  • 5 deciliter kalfs- of runderfond
  • 100 gram ijskoude boter in klontjes
  • peper en zout

Maak een marinade van de port, de tijm en de kruidnagels en leg er de kalfslever in. Laat ca. 2 uur marineren. Draai regelmatig om. Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Smelt de boter in de pan en bak de ui, de wortel en het spek ca. 5 minuten zachtjes. Ze moeten net kleur krijgen. Neem de lever uit de marinade en dep droog. Doe de lever in de pan bij de ui en de wortel en bak hem op matig vuur aan beide kanten lichtbruin. Giet er de marinade en de fond bij en laat alles in ca. 35 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Neem de lever uit de pan en laat het vlees afgedekt op een warme plaats ca. 10 minuten rusten. Doe het vocht uit de pan door een zeef en kook het tot ca. de helft in. Klop er van het vuur af met een garde de boter door en breng op smaak met peper en zout. Geef de saus samen met aardappelpuree apart bij het vlees.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht