Gevulde paprika met spinazie en champignons

seasons

07-06-2010 13:17:00

Voor 6 personen Ingrediënten:

  • 6 rode paprika’s
  • 120 g wilde en witte rijst
  • 200 g champignons
  • 3 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 g spinazie
  • 300 g tomaten
  • een paar sprietjes bieslook
  • 200 g Emmentaler kaas, geraspt
  • ¼ l groentebouillon
  • 2 eidooiers
  • 2 el citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • extra: ovenschaal met hoge rand

Snijd de bovenkant van de paprika, houd achter als deksel. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een pan en bak de champignons en de uien 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Was de spinazie en laat de blaadjes met aanhangend vocht in een pan al roerend op hoog vuur slinken. Laat uitlekken in een zeef en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruis de tomaten in en dompel ze even onder in kokend water. Verwijder de schil, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bieslook in stukjes. Bestrooi de binnenkant van de paprika’s met zout naar smaak. Meng de rijst met het champignon-uimengsel, de spinazie, tomaten, bieslook en kaas. Vul hier de paprika’s mee. Zet de paprika’s in de ovenschaal en doe de deksels erop. Giet de bouillon om de paprika’s heen en bak de paprika’s onder in de oven 30 minuten. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de paprika’s nog 45 minuten. Klop de eidooiers schuimig en voeg beetje bij beetje het citroensap toe. Giet het vocht uit de ovenschaal in een pan en breng aan de kook. Klop 5 el van het hete vocht door het eimengsel. Neem de pan van het vuur en giet de rest van het vocht al kloppend bij het eimengsel. Serveer de saus bij de paprika’s.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht