Gevulde appels

seasons

2 oktober 2009

Gevulde appels uit de oven voor 4 personen Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 2 eetlepels abrikozen, fijngehakt
  • 2 eetlepels dadels, fijngehakt
  • 2 eetlepels pistachenoten, gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rum
  • (4 bolletjes kaneelijs of slagroom)

Verwarm de oven voor op 200˚ C. Verwijder met behulp van een appelboor het klokhuis uit de appels. Schil rond het midden van de appels 1 dun reepje schil weg. Vermeng de abrikozen met dadels, pistachenoten, kaneel en rasp van de sinaasappel. Vul de appels met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal en sprenkel er het sinaasappelsap, de honing en de rum over. Bak de appels in circa 45 minuten gaar. Sla de slagroom lobbig en serveer hem bij de appels. In de ovenschaal vormt zich een lekker sausje dat heerlijk smaakt bij kaneelijs.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht