Asperge-courgette taartjes met verse kruidenboter

seasons

30-03-2010 11:41:59

Voor 6 stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels verse kruiden zoals bieslook, citroenmelisse en dragon, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 12 groene asperges
  • 1 kleine gele courgette, in plakjes
  • olijfolie
  • handje rucola

extra: 6 ingevette eenpersoonstaartvormpjes (8 cm ø), bakpapier, blindbakvulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen of rijst) 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed elk taartvormpje met een plakje deeg en snijd overtollig deeg weg. Leg een stuk bakpapier op de deegbodems en vul ze met de blindbakvulling. Bak de taartbodems in de voorverwarmde oven 20 minuten. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en zet ze nog 5 minuten terug in de oven om ze droog en helemaal gaar te bakken. Laat de taartbodems 15 minuten in de vormpjes afkoelen, verwijder de vormpjes en laat ze op een taartrooster verder afkoelen. 2 Prak de kruiden met de knoflook en de ui door de zachte boter. Voeg versgemalen zout en peper naar smaak toe. Schep de boter in een schoon (weck)potje en zet het in de koelkast om op te stijven. 3 Breek of snijd het houtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in weinig water met zout beetgaar. Giet ze af en spoel ze kort onder stromend koud water. Snijd de asperges in stukjes van zo’n 4 cm. 4 Verhit intussen de grillpan en bestrijk de plakjes courgette dun met olijfolie. Gril de courgette aan beide kanten mooi bruin en beetgaar. 5 Verdeel de warme of afgekoelde courgetteplakjes met de asperges over de taartbodems. Steek er een paar blaadjes rucola tussen en schep er een beetje kruidenboter op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht