Appelstrooptaart

seasons

1 oktober 2009

(geïnspireerd op de Britse treacletart) Voor 1 taart Ingrediënten:

  • 225 gram bloem
  • 100 gram ijskoude boter, in blokjes (+ extra om in te vetten)
  • 25 gram suiker
  • 135 gram appelstroop
  • 125 gram vers wit broodkruim
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 1 ei

Wrijf in een kom de bloem samen met de boter tussen de vingertoppen kruimelig. Voeg de suiker en 1 eetlepel ijskoud water toe en vorm snel een bal van het deeg. Voeg even-tueel nog wat water toe als het deeg te kruimelig is. Laat het deeg circa 30 minuten in een plastic zak rusten in de koelkast. Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed er een lage ronde bakvorm van 25 cm doorsnede mee. Verwarm de oven voor op 190˚ C. Verwarm de appelstroop zachtjes en voeg het brood-kruim, de citroenrasp, het sap en de gember erbij. Giet het mengsel in de taartvorm. Rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van. Versier de taart ermee Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg ermee. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht