Alles over het vogelobservatorium Tij

Marene Hendriksen

21-06-2019 04:35:00

vogelobservatorium Tij

Ooit vogels wezen spotten bij uitkijkpaviljoen het vogelobservatorium Tij bij natuurgebied Scheelhoek? Het reuzen-ei dat dient als uitkijkpost is indrukwekkend. Hoe die precies werd gemaakt, delen wij graag met jullie. 

Vogelobservatorium Tij

Ontworpen door Ro&ad Architecten en Reu Architects in de vorm van een ei van de grote stern. Hij is 8 meter hoog en 11 meter lang, met onder andere uitzicht over een kolonie broedende grote sterns. vogelobservatorium Tij

Soorten vogels

Buiten het broedseizoen trekt het omliggende water met droogvallende slikken veel vogels aan, zoals zilverreigers, lepelaars en ijsvogels. Genoeg te zien dus.

Constructie

Maar hoe werd dit bijzondere bouwwerk precies gemaakt? Dat kun je zien op de onderstaande foto’s, leuk! vogelobservatorium Tij vogelobservatorium Tij

Bezoekje brengen?

Via een pad met doorkijkjes door duin, langs dijk en rietland, waarbij de vogels niet worden gestoord, loop je in 20 minuten naar het observatorium. Meer informatie vind je op: www.natuurmonumenten.nl .

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook:

Wildlife spotten in Zweden  Wisenten spotten  Handige tips bij het spotten van wilde dieren

Nu in de winkel!

Meer Dieren