Barbecue-aardappeltjes

seasons

6 July 2012

aardappeltjes-barbecue-rozemarijn

aardappeltjes-barbecue-rozemarijnEen flink hete barbecue, fijn gezelschap en lekker eten. Een goed recept voor een heerlijke zomeravond. Vandaag bereiden we voor u aardappeltjes van de barbecue met rozemarijn. De aardappeltjes worden door het vuur lekker krokant gebakken. Barbecue aardappeltjes Bijgerecht voor 4-6 personen -1 kilo vastkokende kleine aardappels, in de schil (bijvoorbeeld Primeurs) -houten satéprikkers, in water geweekt -2 eetlepels olijfolie Voor het strooizout: -de naalden van 3-4 takjes rozemarijn -5 eetlepels grof zeezout Bereidingswijze: *Was de aardappels goed, halveer ze en kook ze 10 minuten bijna gaar. Laat ze wat afkoelen. *Rijg ze aan de satéprikkers en besmeer ze met een kwastje met wat olijfolie. *Grill ze op de barbecue of boven een open vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. *Maal het zout met de rozemarijn in een vijzel of hakmolen tot mooi groen zout. *Bestrooi de aardappelspiezen met het mengsel en dien ze meteen op. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Receptuur Yvette van Boven


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht