Thuistip: beroemde tuinen virtueel bezoeken

Annemarie Maarhuis

16 April 2020

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer: door prachtige, beroemde tuinen in binnen- en buitenland (virtueel) te bezoeken.

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer door prachtige, beroemde tuinen in binnen- en buitenland (virtueel) te bezoeken.

Alsof je echt in de tuin staat

Wie weinig naar buiten kan, zal op zoek moeten gaan naar manieren om zich thuis te vermaken. Dat kan natuurlijk in de eigen tuin. Maar waarom niet een virtueel bezoek brengen aan onderstaande beroemde tuinen? Een reisje naar het buitenland zit er nu niet in, maar deze Britse, Ierse, Franse en oer-Hollandse tuin zijn open voor bezoek via virtuele rondleidingen door middel van 360-graden-foto’s en video’s. Met de inspiratie die je opdoet, kun je je extra uitleven in eigen tuin! De Engelse, Schotse en Ierse tuinen: – Great Dixter House & Gardens in East Sussex, de voormalige tuin van tuinboekenschrijver Christopher Lloyd. – Sissinghurst Castle: het beroemde landgoed in Kent waar schrijfster Vita Sackville-West woonde en tuinierde. – Bantry House and Garden Hotel: 18e-eews landgoed in Country Cork in Ierland. – De Celebration Garden bij het tuincentrum Aylett Nurseries in Hertfordshire. – De enorme tuinen bij Floors Castle in het Schotse Roxburgshire. – De tuin Great Comp Garden ligt bij een historische boerderij in Kent, de magnolia’s staan in bloei! In Frankrijk: -De Tuinen van Monet, met onder andere de beroemde bloemen– en watertuinen waarin Monet schilderde in het dorpje Giverny in de Eure. In eigen land: -Natuurlijk mag de Keukenhof hier niet ontbreken: er worden op de website regelmatig nieuwe video’s geplaatst. BEELD ROB VAN HEES/UNSPLASH Kijk voor meer thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda