Drie manieren om jouw tuin klaar te maken voor de zomer

Marjolein ter Braak

11 May 2023

Tuin klaar zomer

Tijdens de koude en sombere wintermaanden breng je weinig tot geen tijd door in de tuin. Daarnaast zorgen de weersomstandigheden gedurende deze maanden vaak voor aanslag in je tuin. Deze aanslag ontstaat op tuinmeubels en tegels. Soms kunnen heftige stormen er zelfs voor zorgen dat er spullen kapot gaan en dat je nieuwe tuinmeubels van de Tuinmeubelshop nodig hebt. Verder moet er meestal aardig wat onderhoud uitgevoerd worden aan de beplanting in de tuin om de tuin weer gereed te maken voor de zomer. Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen om jouw tuin weer helemaal klaar te maken voor de warmere maanden. In deze blog lees je daar meer over.

-Dit artikel is in samenwerking met Tuinmeubelshop-

Investeer in fijne tuinmeubels

Wanneer je van plan bent om jouw tuin een opknapbeurt te geven kun je overwegen om te investeren in fijne tuinmeubels. Misschien wil je deze zomer wel graag wat vaker tijd doorbrengen in je tuin en ben je op zoek naar een lekkere ligstoel. Het kan ook zo zijn dat de huidige tuinmeubels in je tuin aan vervanging toe zijn. Zodra je een investering doet in nieuwe tuinmeubels is het belangrijk om deze goed te onderhouden zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Berg de tuinmeubels op in je schuur wanneer het stormt of slecht weer is. Hierdoor kun je voorkomen dat de nieuwe tuinmeubels beschadigd raken.

Kleed de tuin aan met decoratie

Op het gebied van decoratie en accessoires zijn er veel dingen mogelijk om jouw achtertuin klaar te maken voor de zomer. Je kunt natuurlijk tuincentra bezoeken en wat nieuwe leuke plantjes en bloemen kopen. Zet deze in een leuke bloempot op de tuintafel en je hebt meteen een gezellige uitstraling. Vaak zijn er ook accessoires om je tuin mee aan te kleden verkrijgbaar bij tuincentra. Hierbij kun je denken aan een mooie poster voor op de muur of leuke kussentjes voor op de tuinstoelen. Hiermee geef je de achtertuin een frisse en gezellige uitstraling.

Voer achterstallig onderhoud uit

Het zijn vaak klusjes die je liever uitstelt, maar het oppakken van achterstallig onderhoud aan je tuin is belangrijk om de tuin weer een frisse uitstraling te geven. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals onkruid wieden of een lampje vervangen. Het kan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld ergens wat tegels los zitten of dat een deel van de schutting moet worden vervangen. Om te voorkomen dat dit verdere problemen of ergernissen oplevert is het verstandig om dit aan te pakken. In sommige gevallen is het zelfs nodig om hier een hoveniersbedrijf of ander soort specialist voor in te schakelen waardoor het langer kan duren voordat het probleem is opgelost. Het is dan ook handig om op tijd stappen te ondernemen zodat je in de zomer weer zonder zorgen in je tuin kunt zitten.

BEELD: MURK FEITSMA


Gratis voor jouMeer Advertorial