Knijperzakje

seasons

31 January 2015

knijperzakje zelfmaken

knijperzakje zelfmakenIn Seasons 2 vindt je een prachtige reportage over schatgraven in de linnenkamer met 12 zelfmaakideeën. We delen er alvast eentje.

Nodig • linnen doek van 70 cm € 7,50 (Van Dijk & Ko) • vintage kledinghanger € 2,50 (Van Dijk & Ko) • bol katoen 82146 koningsblauw € 2,25 (Pipoos) • garen

Werkbeschrijving Vouw de onderkant van het langste deel onder het kortste deel. Ze overlappen elkaar 2 cm. Speld en stik de zijkanten vast, laat aan de zijkanten bovenaan 6-7 cm open, zodat de kleding- hanger erin kan. Borduur met een festonsteek de zijkanten van de wasknijperzak. Schuif de kledinghanger erin en hang de wasknijperzak op. Maak een patroon door de bovenkant van de hanger na te tekenen op papier. Teken de geurbuidel zijkanten aan beide kanten 3 cm korter dan de hanger, de lengte wordt 12 cm en aan de boven- kant komt een opening. Knip het patroon uit. Knip het patroon 2x met 1 cm naad rondom uit de stof, waar- van 1x verlengd aan de onderkant met 30 cm voor het zakje. Knip van het papieren patroon voor het beleg een rand van 3 cm breed rond de opening waar de haak doorheen komt. Knip dit patroon 2x met rondom 1 cm naad uit de stof. Speld en stik met 1 cm naad de schoudernaden van het beleg met de goede stofkanten op elkaar. Speld en stik met 1 cm naad de schoudernaden van de delen van de wasknijperzak met de goede stofkanten op elkaar. Speld en stik met 1 cm naad het beleg met de goede stofkant op de delen van de wasknijperzak; houd de naden op elkaar. Vouw het beleg naar binnen en stik vast. Stik in de zijkanten een zoom. Stik in de onderranden van de beide delen een zoom.

Fotografie: Brigitte Kroone Styling: Paula Schouten Zelfmaakuitvoering: Carolien van der Spek


Gratis voor jouMeer Wonen