Kerstrozen en klimmende jasmijn

seasons

11 december 2011

kerstrozen klimmende jasmijn vaas brooddeeg

kerstrozen klimmende jasmijn vaas brooddeegAlsof er een laag poedersneeuw op ligt. Deze decoraties van brooddeeg hebben een knisperkoud uiterlijk, maar komen uit de warme oven. U kunt deze verpakte vaasjes zelf maken. De finishing touch: Enkele sneeuwwitte bloemen zijn genoeg, eenvoud siert. Zelf maken: Verpakte vaasjes Rol brooddeeg uit tot een platte lap en wikkel het om een aantal kleine vaasjes heen. Snijd overtollig deeg weg. Druk er met een vormpje (bijvoorbeeld een dop of een zegel) een mooi figuurtje in. Snijd ook losse kleine rondjes uit het deeg, bedruk ze met een zegel en plak ze na het bakken op de vaasjes. Zet het geheel in de oven en laat het lang op lage temperatuur bakken (het deeg mag niet bruin worden). Door het bakken kunnen er scheurtjes in het deeg ontstaan omdat het gaat krimpen, maar dit geeft juist een mooi effect. Basisrecept brooddeeg Nodig 3 kopjes witte bloem 1 kopje zout 1 kopje koud water (kan gerust wat meer) Werkwijze Voeg de ingrediënten samen en kneed ze goed met de hand of in de keukenmachine. Laat de figuurtjes eerst een paar uur buiten de oven drogen en bak ze dan ongeveer 1½ uur op 150 graden. De figuren in dit artikel zijn op een iets lagere temperatuur gebakken om te voorkomen dat ze bruin worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Wonen