Zwarte bessenlikeur (creme de casis)

seasons

22 september 2009

In deze crème de cassis wordt ook het blad van de bessenstruik gebruikt. Dat geeft de likeur nog meer van die karakteristieke zwartebessensmaak. Zwarte bessenlikeur (creme de casis) Voor ongeveer 2 flessen van 1 liter.

  • 500 gram zwarte bessen
  • 250 gram suiker
  • 6 zwarte bessen bladeren
  • (2 kruidnagelen)
  • 1 liter eau de vie of wodka
  • 2 glazen flessen van 1 liter

In deze crème de cassis wordt ook het blad van de bessenstruik gebruikt. Dat geeft de likeur nog meer van die karakteristieke zwartebessensmaak. Ris de bessen. Druk ze kapot met een vork en bestrooi ze met de suiker. Laat ze ongeveer 12 uur staan. Verdeel ze over de flessen. Doe in elke fles ook 3 bladeren en eventueel 1 kruidnagel. Verdeel er de eau de vie of de vodka over. Sluit de fles en schud goed. Zet de fles ongeveer 3 maanden weg. Zeef dan de drank door een fijne doek. Druk de bessenmassa goed uit. Zeef eventueel nog een keer door een fijne doek of een koffiefilter voor een helder resultaat. Giet de drank in goed schoongekookte flessen en laat nog een paar weken tot 3 maanden rusten.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig