Geroosterde bietjes, winterwortel en pastinaak op witte bonenpuree

seasons

22 september 2009

Geroosterde bietjes, winterwortel en pastinaak op witte bonenpuree Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

  • 6 bietjes
  • 6 winterwortels
  • 2 grote 
pastinaken
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels zout
  • versgemalen peper
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 2 potten witte bonen of boterbonen (à 400 gram) of 250 gram gedroogde bonen die 1 nacht zijn geweekt in ruim water
  • 1 grote teen knoflook (geperst)
  • snufje 
chilipoeder
  • 1 bosje platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200˚ C. Maak de bietjes schoon en snijd ze in kwarten. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken van circa 4 cm. Schil de pastinaken en snijd ze in dikke repen. Rooster het komijnzaad een paar minuten in een droge 
koekenpan en vermeng met het zout en de peper. Schep de 3 groenten elk apart om met 2 eetlepels olijfolie en 1/3 van het komijnmengsel. Doe eerst de bieten op een bakblik in de oven en leg er na 10 minuten de wortels en de pastinaak bij 
en bak nog circa 25 minuten. Doe de bonen in 
een zeef en spoel goed af. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 5 minuten. Doe het knoflookmengsel (knoflook en olie) bij de bonen en pureer met een staafmixer. Verwarm de bonenpuree op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Snijd de peterselie fijn en meng het door de geroosterde groenten. 
Serveer op een stevige dot witte bonenpuree.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht