Wilde spinazie-
knoflooksoep in een tortilla

seasons

29 september 2009

Een diepgroene frisse soep met wilde spinazie en amandelen.  Wilde spinazie-
knoflooksoep in een tortilla Voor 4 personen Voor de bakjes

  • 4 tortilla’s
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de soep

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 gram wilde spinazie, schoongemaakt
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 200 gram amandelsnippers, geroosterd 
+ extra om te garneren
  • 1 eetlepel zure room
  • zout, versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met wat olie en doe ze in een ovenschaaltje. Druk er een kleiner bakje in. Bak de tortilla’s in ca. 15 minuten lichtbruin en knapperig. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak er op hoog vuur even de knoflook in aan. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot het geslonken is en het vocht verdampt is. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Doe er het spinaziemengsel, de amandelen en de zure room bij 
en pureer met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de bakjes, garneer eventueel met de extra amandelen en dien meteen op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht