Warme appels met walnotentoffee

seasons

20 oktober 2009

warmeappels-met-walnotentroffeDessert voor 4 personen Ingrediënten:

  • 4 Jonagold appels
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 4 eetlepels fijne tafelsuiker
  • mespuntje gemalen kaneel
  • 4 eetlepels gembersiroop

Voor de vulling:

  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 1 deciliter room
  • 2 eetlepels boter +extra voor invetten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels en dep ze droog. Verwijder het klokhuis en schil het bovenste deel van de appel. Bestrijk het geschilde gedeelte van de appel met de boter en strooi er de suiker en kaneel over. Rooster de walnoten op een zacht vuur ± 2 minuten en neem ze uit de koekenpan. Verwarm de room in een pannetje. Strooi de suiker in de koekenpan en laat op een matig vuur karameliseren. Neem de pan van het vuur en roer voorzichtig (het spettert) beetje bij beetje de warme room en de boter erdoor. Voeg de walnoten toe en roer nog een keer door. Vul de holte van de appels met het walnotenmengsel. Vet een gietijzeren pan of ovenschaal licht in zet er de appels in en schenk er de gembersiroop over. Zet de appels ± 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Serveer ze eventueel met geklopte room.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht