Walnoot-sandwich met pralinevulling

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 35 koekjes  Nodig

  • 100 gram pure chocolade (70 %)
  • 20 gram boter
  • 150 gram slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels heet water
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram witte tarwebloem
  • 100 gram maïzena
  • 200 gram walnoten
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 2 theelepels cacaopoeder

Hak de chocolade grof. Breng samen met de boter en de slagroom aan de kook. Roer tot de chocolade is opgelost en giet in een diep bord. Laat afkoelen en in 2 uur in de koelkast helemaal koud worden. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met het water met de elektrische mixer op de hoogste stand 1 minuut. Roer er de suiker door en roer ca. 2 minuten door. Meng de bloem met de maïzena en roer snel door het eiermengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep telkens met een theelepel een hoopje deeg op het bakpapier. Druk in de helft van de hoopjes telkens een walnoothelft. Bak de koekjes in ca 20 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen. Hak de rest van de walnoten fijn. Klop de chocolademassa met de mixer crèmig en roer er de noten en de sinaasappellikeur door. Bestrijk de koekjes zonder walnoot met de crème en zet er een koekje met walnoot op. Bestrooi met het cacaopoeder. Bewaar de koekjes op een koele plek.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht