Voorjaarssoep met spinazie en croutons

seasons

31 mei 2010

Voor 4 tot 6 personen Van de bladgroenten is spinazie een van de eerste die zijn kop opsteekt. Lekker in een zacht, romig soepje. Ingrediënten voor de soep:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 gram ui, gesnipperd
  • 500 gram aardappelen
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1,25 liter kippenbouillon (blokje)
  • 600 milliliter volle melk
  • 250 gram spinazie
  • zout, versgemalen peper

Ingrediënten voor de bloemetjescroutons:

  • 6 witte casino boterhammen
  • 6 eetlepels zachte geitenkaas
  • 3 plakjes zalm
  • 1 bakje tuinkers

• Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en voeg de knoflook en ui toe. Roer even goed door en smoor de uitjes op heel laag vuur met de deksel op de pan circa 30 minuten. Ze moeten geen kleur krijgen. • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de uien in de pan met de laurier, de tijm, de bouillon en de melk. Breng aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer 25 minuten doorkoken. • Maak de spinazie schoon en verwijder de harde stelen. Doe de spinazie bij de soep en kook nog 1 à 2 minuten door. • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. • Ontkorst de boterhammen en rooster ze lichtbruin. Laat ze afkoelen en besmeer ze met de geitenkaas. Beleg de helft van de boterhammen met de zalm en de andere helft met de tuinkers. • Steek met een bloemvormige koekjessteker bloemetjes uit de boterhammen met zalm en met een blaadjesvormige koeksteker blaadjes uit de boterhammen met tuinkers. • Laat de croutons drijven op de soep of leg ze ernaast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht