Vis in een zoutbed

seasons

1 oktober 2009

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 venkelknol
  • 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 2 bosjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 2 kilo grof zeezout
  • 2 eiwitten
  • 1 grote zeebaars, heel en schoongemaakt

Maak de venkel schoon en snijd de groente in blokjes. Snijd de citroen in plakjes. Snipper het sjalotje en snijd de peper in ringetjes. Hak de knoflook en de helft van de peterselie grof. Meng de venkel met de citroen, het sjalotje, de peper, de knoflook, de peterselie en het venkelzaad. Verwarm de oven voor op 
200˚ C. Meng het zeezout met het eiwit en leg de helft van het mengsel op het bakblik. Maak een bedje van de helft van het tweede bosje peterselie. Vul de zeebaars met het 
kruidenmengsel en leg de vis op de peterselie. Bedek de vis eerst met de laatste peterselie en dan met de rest van het zout en bak de vis in circa 30 minuten gaar. Breek de zoutkorst pas open aan tafel. Lekker met partjes citroen, gekookte aardappels, groene asperges en een peterselie-botersaus.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht