Vinkencrackers met radijsjessalade

seasons

31 mei 2010

Ingrediënten voor de crackers:

  • 500 gram tarwebloem + extra voor het uitrollen
  • 2 theelepels fijn zeezout
  • 250 milliliter lauwwarm water
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zachte geitenkaas

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 bosje radijs
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Doe alle ingrediënten voor de crackers in een kom en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van circa 0,5 cm. Snijd of steek er vogelvormpjes of veervormpjes uit. Rol het overgebleven deeg weer uit en maak zoveel mogelijk vormpjes. Bestrijk de vormpjes met olijfolie. Bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng ze met de rest van de ingrediënten. Geef er zachte geitenkaas bij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht