Strandfeest in Zeeland

seasons

22 februari 2013

fruit de mer broodjes

strand picknickAls Zeeuws meisje ga ik in het voorjaar en de zomer graag terug naar Zeeland. Lange strandwandelingen maken langs de kust en gezellig iets drinken bij een strandtent met uitzicht op zee. Maar nog leuker is het om te picknicken op het strand zelf. Of in een duinpan, waar je heerlijk uit de wind kunt zitten. Vorig jaar heb ik voor vrienden een strandfeest gegeven. Eerst een frisse wandeling langs de branding, daarna opwarmen in de luwte van de duinen met zelfgemaakte hapjes en drankjes. Bij het organiseren van een strandfeest is het belangrijk om een geschikte picknickplek te kiezen. Houd bij het kiezen van een plek in de gaten of picknicken er is toegestaan. Een parkeerplaats in de buurt is ook handig, want dan hoef je niet te veel te sjouwen met de spullen. Bij erg mooi weer kun je het strandfeest het best aan het einde van de dag organiseren. Dan wordt het langzaam minder druk op het strand en tegen picknicktijd is het strand waarschijnlijk al bijna leeggestroomd. Handig om mee te nemen naar een picknick op het strand of in het duingebied zijn een kleed of plaid voor op de grond, grote kussens of poefjes om op te zitten en een laag tafeltje. Voor mijn strandfeest vorig jaar heb ik servies gebruikt van Zuperzozial dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Dit servies is perfect voor een picknick want het gaat niet snel kapot, is duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar. Voor de hapjes tijdens het strandfeest in Zeeland heb ik mij laten inspireren door pure recepten uit het Seasons Kookboek. Het is handig om alle gerechten thuis alvast te maken. De Fruits de Mer broodjes vielen erg in de smaak! Daarom in deze blog het recept om deze broodjes te maken. Laat het voorjaar maar beginnen! fruit de mer broodjes Fruits de Mer broodjes Bak de broodjes de dag van tevoren en neem ze in een goed afgesloten plastic zak mee naar het strand. Maak voor elke vorm 1 hoeveelheid deeg. Recept voor ca. 5 broodjes: – 50 milliliter water – 1/2 zakje gedroogde gist – 1/2 eetlepel zout – 1/2 eetlepel suiker voor de kruidige zeesterren: – 250 gram witte bloem – 1 eetlepel kerriepoeder – extra kerriepoeder om te garneren voor de pittige krabben: – 250 gram witte bloem – 1/2  theelepel gemalen rode peper – extra rode peper om te garneren voor de inktvisjes: – 250 gram witte bloem – 1 eetlepel maanzaad – extra maanzaad om te garneren • Meng de bloem, gist, zout en suiker en de extra ingrediënten in een kom. • Kneed in ca. 5 minuten tot een soepel deeg. • Vorm het deeg tot een bal en laat het in de kom afgedekt met huishoudfolie in ca. 1 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld. • Verdeel het deeg in ca. 5 kleine stukjes en vorm er de gewenste figuren van. • Knip met een schaar kleine knipjes in de zeesterren en bestrooi nog met wat zeezout. • Bestrooi de krabben met wat extra gemalen rode peper. • Bestrooi de inktvisjes met extra maanzaad. • Laat de broodjes op een bakplaat nog ca. 30 minuten rijzen. • Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Lekker met gerookte sprotjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig