Stapeltaartje met honingroom, verse vijgen 
en pistachenoten

seasons

1 februari 2013

laagjestaart vijgen pistache honingroom

laagjestaart vijgen pistache honingroomSeasons geeft inspiratie voor uw feestjes. Een taart mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, daarom vandaag op Seasons.nl een recept voor deze heerlijke taart met verse vijgen. Ingrediënten: -Voor de cake -300 gram zachte roomboter -300 gram witte basterdsuiker -100 gram maanzaad -1 vanillestokje -6 eieren -300 gram zelfrijzend bakmeel -snufje zout -100 gram gehakte amandelen Voor de honingroom: -500 gram mascarpone -3 flinke eetlepels honing 
(niet te vloeibaar) Voor de garnering: -2 of 3 verse vijgen -100 gram pistachenoten Bereidingswijze: Begin met de cake. • Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter romig met de suiker en het maanzaad. • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een scherp mes de zaadjes er uit. Voeg ze toe aan het botermengsel. • Klop met een elektrische mixer één voor één de eieren erdoor. Blijf 5 minuten door kloppen. • Zeef het bakmeel en schep dit met het zout en de amandelen beetje bij beetje door het mengsel. Doe dit voorzichtig en niet te lang, anders verliest de cake zijn luchtigheid en elegantie. • Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in met boter. Giet het cakemengsel in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in een uur goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Honingroom • Spatel de honing voorzichtig door de mascarpone. De honing mag niet te vloeibaar zijn, want dan wordt het mengsel te dun. • Snijd de cake in vier lagen. Besmeer de eerste cakelaag met honingroom en verkruimel hier wat pistachenoten overheen. • Leg hier een volgende cakelaag op en stapel door tot aan het kapje van de cake. Door het gewicht van de nieuwe laag zal de honingroom buiten de randen gaan lopen. Dit kan een mooi effect geven, maar wie een strak stapeltaartje wil, besmeert de cake niet te rijkelijk. Garnering • Besmeer ook de bovenkant met honingroom en decoreer de taart met grof gehakte pistachenoten en hele vijgen. Zet hiervoor de vijgen op een werkblad met de punt naar boven. Snijd met een scherp een kruis boven in de vijg, tot aan het midden. Knijp dan voorzichtig in de onderkant van de vijg, zodat de bovenkant mooi open gaat staan. • Drapeer de vijgen op de taart en strooi er wat pistachenoten omheen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht