Sorbet au champagne

seasons

1 oktober 2009

Champagnesorbet. Nagerecht voor 4-6 personen Ingrediënten:

  • 250 gram suiker
  • sap van 2 citroenen
  • 1 fles champagne
  • 4-6 biscuit à la cuiller of lange vingers

De fijne, romige smaak van champagne proef je terug in het ijs, maar de belletjes verdwijnen. Het scheutje champagne in de coupe maakt dit toetje dan ook helemaal af. Het dessert kan bijna helemaal voorbereid worden en is dus heel erg geschikt voor een souper. Breng in een pan 300 milliliter water met de suiker aan de kook, los de suiker al roerend op en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes inkoken. Laat de suikersiroop afkoelen. Zeef het citroensap boven de afgekoelde siroop en roer de champagne erdoor. Draai dit mengsel in een ijsmachine tot een mooie sorbet of schenk het mengsel in een diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Laat de sorbet in 2 uur half bevriezen en pureer het geheel dan met een staafmixer, zodat het ijs een zachte en fijne structuur krijgt. Laat de sorbet in nog 2-4 uur bevriezen en pureer het eventueel nog een keer met de staafmixer. Schep de champagnesorbet in hoge coupes en schenk er nog een beetje champagne over. Garneer met een biscuit à la cuiller.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht