Snijbonen-stamppotje

seasons

20 oktober 2009

Voor 6 schaaltjes Ingrediënten:

  • 6 plakjes katenspek
  • 200 gram aardappels
  • 100 gram snijbonen
  • 10 gram boter
  • scheutje melk
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bak de plakjes spek krokant in een koekenpan. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in een bodempje water met zout. Snijd de snijbonen in hele dunne ringetjes/plakjes en kook ze in ca. 2 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappelen af en stamp ze met boter en de melk tot puree. Houd een paar stukjes snijboon apart en schep de rest door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 6 kleine schaaltjes en steek in elk schaaltje een stukje spek. Strooi er nootmuskaat over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht