Schorseneren-pompoentaart

seasons

22 september 2009

Schorseneren-pompoentaart Hoofdgerecht voor 4-6 personen

  • 600 gram pompoen
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 takjes rozemarijn
  • 200 gram schorseneren
  • scheutje melk
  • 100 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • boter om in 
te vetten
  • zout, versgemalen peper

Schil de pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaadjes. Rasp het vruchtvlees. Rasp ook de 
Parmezaanse kaas. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in circa 5 minuten glazig. Snijd de rozemarijnnaaldjes van 2 takjes fijn. Maak de schorseneren schoon, schil ze en snijd ze doormidden. Kook ze in water met een scheutje melk en het laatste takje rozemarijn in 10 minuten iets gaar. Spoel ze af onder koud water. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet een taartvorm in met boter. Meng in een kom de pompoen, de kaas, de ricotta, de ui, de rozemarijnnaaldjes, de eieren en het bakmeel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Zet de schorseneren tegen de rand en schep dan het pompoenmengsel in het midden. Bak de taart in 35-40 minuten gaar. Lekker met een frisse salade. Serveer eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht