Gefrituurde sardine met een frisse tomatensalsa

seasons

24 juni 2010

Voorgerecht voor 6 of hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 3 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels dille
  • 1 citroen
  • 16 à 24 gefileerde Atlantische sardines
  • grof zout en versgemalen peper
  • 200 milliliter milde olijfolie
  • bloem

Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het tomatenvlees in heel kleine blokjes. Vermeng dit met de knoflook, het sjalotje, de extra vergine olijfolie, de kappertjes, de platte peterselie en de dille. Schil de helft van de citroen dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp het sap uit de vliesjes over de salsa en meng met wat fijngesneden stukjes citroenvruchtvlees. Breng de salsa op smaak met zout en peper. Spoel en droog de sardinefilets voorzichtig en bestrooi ze met grof zout en versgemalen peper. Verwarm de milde olijfolie in een pan. Haal de filets een voor een door de bloem en schud de overtollige bloem af. Frituur de sardines per 4 kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een platte schaal en verdeel de salsa erover. Serveer met wat extra citroen warm of afgekoeld op een bedje van kort gekookte zeekraal, met bijvoorbeeld een mooi stuk zuurdesembrood en aioli.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht