Salade van sinaasappel en waterkers

seasons

2 oktober 2009

Voor 4 personen

  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 el zeezout
  • 1 el verse citroensap
  • 3 handenvol toefjes waterkers
  • 4 sinaasappels

Leg de in dunne ringen gesneden ui in een schaal en bestrooi met het zeezout. Goed door elkaar schudden zodat de ui een jasje van zout krijgt. Laat 10 minuten staan en spoel licht af onder koud stromend water. Laat goed uitdruipen om overtollig water te verwijderen en doe in een kleine schaal met de citroensap. Verdeel de waterkers over een schaal. Schil de sinaasappel en verwijder pitjes. Houd de sinaasappels boven de waterkers en snijd de partjes met een scherp mes los van elkaar en verdeel ze over de waterkers. Voeg daarna de uiringen toe en serveer.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht