Salade van gemengde gedroogde bonen

seasons

1 oktober 2009

Salade van gemengde gedroogde bonen Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 gram gemengde bonen, bijvoorbeeld:
  • 150 gram rode kidneybonen
  • 50 gram bruine bonen
  • 100 gram boterbonen
  • 100 gram gedroogde borlotti- of kievits-bonen
  • sap van een halve citroen
  • 6-7 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 volle eetlepel grove mosterd
  • 2-3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 1 rode peper in reepjes
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 500 gram sjalotjes
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1½ eetlepel azijn
  • 150 gram dik gesneden plakken ontbijtspek
  • 75 gram rucola

Bereiden: Week de verschillende bonen apart 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Kook ze daarna ook weer apart in een pan met 300 milliliter water in 1-1½ uur beetgaar. Klop in een grote kom een dressing van het citroensap, 4-5 eetlepels olijfolie en de mosterd. Roer de peterselie en de rode peper erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bonen in een vergiet uitlekken en schep ze dan door de dressing. Laat de bonen minstens 15 minuten staan. Pel de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de sjalotjes in 10-15 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep de bruine suiker en de azijn erdoor en warm de sjalotjes nog 5 minuten zachtjes door. Knip de plakken spek in stukken van 4-5 cm en bak ze in een grote koekenpan knapperig bruin. Laat de spekjes op keukenpapier uitlek- ken. Schep ze samen met de sjalotjes door de bonen. Verdeel de rucola over vier grote borden en leg er de bonensalade op. Serveer met stoer bruin brood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht