Salade van gemengde bonen met zalm

seasons

31 mei 2010

Voor 4 personen Ingrediënten:

  • 300 gram gemengde gedroogde bonen, bijvoorbeeld:
  • 100 gram boterbonen
  • 100 g gedroogde borlotti of kievitsbonen
  • 100 gram flageolets
  • 3 takjes rozemarijn
  • sap van een halve citroen
  • 4-5 eetlepels notenolie (bijvoorbeeld walnoot)
  • 1 volle eetlepel grove mosterd
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 300 gram gekookte bietjes
  • 75 gram eikenbladsla
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram feta
  • extra: pompoenpitbrood om te serveren

Week de verschillende bonen elk apart 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Kook ze daarna ook weer elk apart in een pan met 300 ml water met de rozemarijn in 1-1½ uur beetgaar. Klop in een grote kom een dressing van het citroensap, 4-5 eetlepels notenolie en de mosterd. Roer de tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bonen in een vergiet uitlekken en schep ze dan allemaal door de dressing. Laat de bonen minstens 15 minuten staan. Maak de bietjes schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de eikenbladsla over 4 grote diepe borden en verdeel er de bietenplakjes over. Schep er de bonensalade over en garneer met de zalm en de feta. Serveer met pompoenpitbrood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht