Salade met kiemscheuten

seasons

22 september 2009

kiemscheutensalade Dit is een voorjaar/zomervariatie, maar u kunt er ook een herfst/winter-versie van maken. De werkwijze is hetzelfde, alleen de sla en vruchten verschillen. Salade met kiemscheuten Voor 4 personen

  • 250 gram rucola
  • 250 gram postelein (in de herfst: babyleaf)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 sneetjes witbrood
  • 100 gram frambozen (in herfst: cranberry’s)
  • 1 deciliter rode wijn
  • beetje suiker
  • 4 kleine peertjes (in de herfst: vijgen)
  • beetje honing
  • 1 kruidnagel
  • scheutje sinaasappelsap
  • 200 gram Olde Remeker of andere belegen boerenkaas
  • 75 gram gemengde kiem-scheuten
  • takje rozemarijn voor de herfstversie
  • peper uit de molen

Was de rucola en postelein en slinger ze droog. Maak een vinaigrette van olie, azijn, mosterd en peper uit de molen. Maak croutons door dobbelsteentjes boterham even aan te bakken met wat olie of boter in een koekenpan. Kook de frambozen met de wijn en suiker naar smaak (plus eventueel de naaldjes rozemarijn) tot een stroopje en zeef het mengsel. Breng op smaak met (rode) peper. Gratineer de peertjes (of vijgen) even in de oven op 180°C met wat honing, een kruidnagel en een beetje sinaasappelsap. Meng de salade met de vinaigrette en schep hem op vier mooie bordjes. Schaaf er krullen kaas over en garneer met de croutons. Zet bovenop een peer of vijg en decoreer het geheel met de spruit-groenten. Schenk de siroop in dunne slierten langs de salade. Voor de najaarsversie mag er nog een nootje of uitgebakken spekje bij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht