Roomijs van mango

seasons

1 oktober 2009

Roomijs van mango Nagerecht voor 6 personen

  • 400 gram vers vruchtvlees van mango’s
  • 125 gram fijne suiker
  • 3 eetlepels mango- of abrikozensap
  • 2,5 deciliter slagroom
  • plakjes mango ter garnering

Pureer het vruchtvlees van de mango’s in een keukenmachine tot een gladde massa. Schep de mangopuree in een kom en voeg de suiker en het sap toe. Roer de puree tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom stijf. Schep de geslagen room met een metalen lepel door de mangopuree. Schep het mengsel in een laag bakblik. Bedek het blik en zet het 1 ½ uur in de vriezer. Schep de halfbevroren massa in de keukenmachine en klop het mengsel in circa 30 seconden glad. Schep het weer in het blik of in een plastic bak en zet het afgedekt in de vriezer. Haal het ijs 15 minuten voordat u het wilt serveren uit de vriezer. Schep er bolletjes uit en garneer het ijs met plakjes mango.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht