Rolletjes van geroosterde paprika met sardine

seasons

1 oktober 2009

Antipasta voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 grote gele paprika’s
  • 1 blikje sardines
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vergine

Italianen eten veel vis uit blik, dat wordt daar gezien als een delicatesse. Deze kleurige rolletjes staan prachtig op een mooi gedekte tafel. Verwarm de oven voor op 225° C. Schuif de paprika’s op een bakplaat in de oven en rooster ze 15-20 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Leg de paprika’s in een schaal en laat ze afgedekt afkoelen. Snijd de paprika’s daarna in vieren, trek met een puntig mesje het vel eraf en verwijder de zaadlijsten. Dep de stukken paprika droog met keukenpapier en spreid ze uit. Verdeel de gehakte knoflook en kappertjes erover. Giet de sardines af en verdeel ze in stukjes, verwijder eventueel stukjes vel en graatjes. Leg op elke paprika een stukje sardine. Rol de paprika’s op, begin bij de smalle kant. Leg de paprikarolletjes in een lage schaal. Schenk de olijfolie en eventueel wat van het paprikavocht erover. Laat de paprika minstens 2 uur op een koele plaats staan.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig