Radicchio-salade met geroosterde peer en walnoten

seasons

29 september 2009

Radicchio-salade met geroosterde peer en walnoten Voorgerecht voor 4 personen

  • 2 rijpe peren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels witte balsamico-azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 krop radicchio
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 100 gram gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het 
klokhuis. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze ca. 25 minuten op een met bakpapier bedekt bakblik in het midden van de oven. Rooster de walnoten ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Voeg de honing toe en bak ca. 2 minuten mee tot de honing karameliseert. Neem uit de pan en laat op bakpapier afkoelen. Neem de peren uit de oven en laat ze afkoelen. Maak de radicchio schoon. Klop in een kommetje de rest van de olie, de azijn, versgemalen peper en het zeezout tot een dressing. Schep de peren, de radicchioblaadjes en de ui door de dressing en verdeel over 4 borden. Verdeel er de gorgonzola en de walnoten over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig