Pumpkin cheesecake

seasons

2 oktober 2009

cheesecakeKwarktaart met pompoen uit de oven. Nagerecht voor 8-10 personen Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • zout
  • 125 gram koude boter, in blokjes
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 25 gram boter
  • 250 gram volle kwark
  • 200 milliliter ahornsiroop (maple syrup)
  • 3 eieren

Wij gebruiken pompoen eigenlijk alleen in hartige gerechten, maar in Amerika is juist de zoete pumpkinpie het bekendste gerecht met pompoen. Deze pumpkinpie wordt bereid met kwark. Maak eerst de pompoenpuree. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Snijd de parten in stukken. Snijd het vanillestokje open. Breng de stukken pompoen met het vanillestokje, gemberpoeder, boter en een bodempje water aan de kook en stoof de pompoen afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Neem het vanillestokje eruit en schraap de zwarte zaadjes uit het stokje. Roer de zaadjes weer door de pompoen. Pureer de pompoen met een staafmixer of in de keukenmachine. Doe de puree terug in de pan en verwarm het geheel als de puree erg dun is al roerend tot een lekker stevige massa ontstaat. Laat de puree afkoelen. Meng voor het deeg de bloem met een snufje zout, de boter en het ei in de keukenmachine of met koele hand tot een samenhangend en soepel deeg. Voeg even-tueel nog 1-2 eetlepels koud water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat het in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 175° C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed een ingevette lage taartvorm (24 cm) ermee. Druk het deeg goed aan de rand aan en snijd overtollig deeg langs de bovenrand weg. Weeg 250 gram pompoenpuree af en meng met de handmixer de wark, 125 milli-liter ahornsiroop en de eieren erdoor. Meng alles tot een romige crème. Verdeel deze over de taartbodem en schuif de vorm in de oven. Bak de cheesecake in 40-45 minuten mooi bruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna in de koelkast in 2-3 uur stevig worden. Breng de rest van de pompoenpuree op smaak met de rest van de ahornsiroop en wat citroensap. Serveer de taart met de pompoenpuree en stijfgeklopte slagroom.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht