Posteleinsoep

seasons

31 mei 2010

PosteleinsoepVoor 4 personen Ingrediënten:

  • 125 gram kruimige aardappels
  • 350 gram postelein
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 bakje verse roomkaas of crème fraîche (1,5 deciliter)
  • 1 liter bouillon (groente of kip, van tablet)
  • paar lente-uitjes en een takje lavas

• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze samen met de fijngehakte knoflook in de bouillon en kook ze gaar. • Voeg de fijngeknipte lavas toe. Snijd de postelein fijn en smoor hem even in de boter. • Voeg de postelein toe aan de soep en laat hem een tel zachtjes meekoken. Voeg wat roomkaas of crème fraîche toe (bewaar een beetje voor de garnering). • Pureer de groenten in de soep met een staafmixer. Houd de soep net onder het kookpunt. • Snijd de lente-ui in dunne ringen en laat die nog 5 minuten meegaren. Breng de soep op smaak met zout en peper. • Garneer met een toef crème fraîche of roomkaas en een blaadje postelein.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig