Pittig-zoete notenkoekjes

seasons

31 mei 2010

Ingrediënten:

  • olie om in te vetten
  • 300 gram gemengde gepelde noten (pecan, cashew, hazelnoot, amandel)
  • 60 gram honing
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • rasp van ½ limoen
  • ¼ theelepel gemalen, gedroogde rode peper
  • ½ bosje verse koriander, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Vet een bakblik in met de olie. Meng de noten met honing, suiker, zout, limoenrasp en rode peper in een kom goed door elkaar. Spreid ze zoveel mogelijk in 1 enkele laag uit op het ingevette bakblik. Bak ze circa 5 minuten in het midden van de oven en roer dan even door. Zorg ervoor dat er weer 1 enkele laag ontstaat. Bak de noten nog 8-10 minuten De suiker moet borrelen. Neem het bakblik uit de pan en laat de noten iets afkoelen. Sprenkel er de koriander over en snijd de noten in mooie repen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht