Peren in perencider met citroenmelisse

seasons

22 september 2009

Peren in perencider met citroenmelisse Nagerecht of buffetgerecht voor 4-6 personen

  • 1 citroen
  • 5 cm verse gember
  • 6 rijpe peren
  • 100 gram suiker
  • 1½ fles perencider
  • 4-6 takjes citroenmelisse

Bereiding: Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne reepjes schil af met een zesteur. Schil het stukje gember en snijd het in luciferdunne reepjes. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Leg de peren in een roestvrijstalen pan en verdeel de helft van de citroenschil en gember ertussen. Strooi de suiker erover en schenk er een halve fles perencider bij. Breng het geheel aan de kook en laat de peren in 10-15 minuten tegen de kook aan gaar worden. Laat de peren in de siroop afkoelen. Schep de peren met een schuimspaan uit de siroop en leg ze in een mooie glazen schaal. Verdeel de rest van de gember en citroenschil en de citroenmelisse tussen de peren en schenk de rest van de perencider erover. Serveer direct.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht