Peren-amandel pickle

seasons

29 september 2009

Peren-amandel pickle (Voor ca. 1 literpot pickles)

  • 1 kilo stevige peren
  • 125 gram amandelen
  • 750 milliliter witte wijnazijn
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 300 gram suiker
  • 1 cm gemberwortel, geschild en in plakjes

Snijd de peren in 4-6 parten en
verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de azijn, het vijfkruidenpoeder, de suiker en de gemberwortel in een pan en breng alles aan de kook. Laat het mengsel nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de peren en amandelen toe en laat ze in ca. 25 minuten gaar koken. Doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde pickle kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig