Pecannoot-kransjes

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 40 koekjes Nodig

  • 60 gram pecannoten
  • 90 gram zachte boter
  • 100 gram bruine rietsuiker
  • snufje zout
  • 2 kleine eigelen
  • 150 gram witte tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram volle yoghurt
  • 50 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal 50 gram van de noten, hak de rest grof. Klop de boter met de suiker en het zout in een kom met de elektrische mixer romig. Klop er 1 voor 1 de eigelen door. Meng de bloem met het bakpoeder en de gemalen noten. Meng het bloemmengsel met het botermengsel en roer er de yoghurt door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit telkens rondjes (∅ 5 cm) op het bakpapier. Bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op 900 Watt (roer om de minuut door). Doop de koekjes een klein stukje in de chocolade en bestrooi met wat gehakte nootjes. Laat de chocolade hard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht