Pastinaaksoep met tijm

seasons

29 september 2009

Pastinaaksoep met tijm Voor 4 personen

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kilo pastinaak, geschild en in stukken
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • blaadjes van 6 takjes tijm
  • 3 eetlepels honing
  • 300  milliliter slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • citroensap naar smaak

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak er op laag vuur al roerend de ui en de knoflook ca. 5 minuten in aan. Doe er de pastinaakstukken bij en bak al omscheppend op halfhoog vuur ca. 8 minuten. Voeg de bouillon, de helft van de tijm en de helft van de honing toe en breng al roerend aan de kook. Laat alles ca. 15-20 min zachtjes koken tot de pastinaak zacht is. Roer er de room door en kook goed door. Pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Doe de rest van de tijm in een vijzel en wrijf met een paar druppels honing tot een pasta. Roer deze pasta door de rest van de honing en de olie. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom in het midden een beetje van het tijmmengsel. Roer vanuit het midden een steeds groter rondje.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht