Paardenbloemchutney

seasons

31 mei 2010

Heerlijk op een boterham met kaas of bij gevogeltepaté of koud vlees, voor circa 4 deciliter. Ingrediënten:

  • 2 mokken vol open paardenbloemen uit een schone wei
  • sap van 2 grote sinaasappels (circa 2 deciliter)
  • 1 deciliter appelazijn
  • 250 gram geleisuiker speciaal (Van Gilse)

Knip de bloemen af vlak onder de gele stralenkrans. Verwijder alle groene blaadjes en het ‘hooi’ uit het hart zodat alleen de gele lintblaadjes overblijven. Doe ze in een pannetje met dikke bodem met de rest van de ingrediënten. Breng het geheel al roerend zachtjes aan de kook en laat het circa 5 minuten goed doorpruttelen. Doe de chutney daarna over in een schone pot. Bewaar hem in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig