Oranjebloesem-pannacotta met viooltjes en blauwe bessen

seasons

25 juni 2010

Nagerecht voor 6 personen Ingrediënten:

  • 675 milliliter slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 100 gram poedersuiker
  • scheutje oranjebloesemwater (toko)
  • blauwe bessen
  • viooltjes
  • extra nodig: 6 siliconenvormpjes in de vorm van een bloem

Breng 250 milliliter slagroom met de vanillestokjes aan de kook en laat ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, en neem de vanillestokjes eruit. Snijd ze in de lengte doormidden en schraap de zaadjes in de warme room. Week de gelatine in koud water en los de blaadjes al roerend op in de warme room. Laat de vanilleslagroom afkoelen en zet in de koelkast. Neem het mengsel er uit als het zo dik als vla wordt. Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker en schep het door de vanilleroom. Roer er het oranjebloesemwater door. Verdeel het mengsel over 6 kleine hoge vormpjes en laat in de koelkast 1 tot 2 uur opstijven. Stort de pannacotta (Houd de vormpjes eventueel heel even in heet water) op 6 bordjes en garneer met de blauwe bessen en de viooltjes. Schenk er eventueel nog wat oranjebloesemwater overheen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht