Oosterse mince-pies

seasons

20 oktober 2009

Voor ca. 12 kleine pies voor vormpjes van 30 milliliter Voor de vulling:

  • ½ halve appel, in blokjes
  • 40 gram dadels, in stukjes
  • 40 gram gedroogde vijgen, in stukjes
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 40 gram boter, in stukjes
  • 40 gram geconfijte sinaasappelschil
  • 60 gram honing
  • sap en rasp van 1 grote limoen
  • 15 gram pistachenoten, gehakt
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur

Voor het deeg:

  • 175 gram bloem
  • 75 gram koude boter, in blokjes + extra om in te vetten

Verwarm de oven voor op 110 ˚C. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een hittebestendige schaal en dek het losjes af met aluminiumfolie. Laat in 3 uur langzaam garen. Roer af en toe om. Laat de vulling iets afkoelen. Zet de oven op 180 ˚C. Zeef de bloem in een kom en wrijf er met de vingers de boter door. Voeg ca. 1 eetlepel koud water toe en vorm snel tot een bal. Laat het deeg in de koelkast in een plastic zak ca. 30 minuten rusten. Rol het deeg dun uit en steek er 12 rondjes uit van 7 cm doorsnede uit. Bekleed er de vormpjes mee. Rol het deeg weer uit en steek er 6 sterretjes en 6 hartjes of andere vormpjes uit van dezelfde grootte. Bekleed elk vormpje met wat deeg. Schep in elk vormpje een lepeltje vulling en dek af met een sterretje. Bestrooi met suiker. Bak de mince pies in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht