Oeufs à la neige (sneeuweieren)

seasons

10 april 2019

Leuk om met Pasen eens iets anders te doen . Probeer dit heerlijke recept met groene thee en aardbeien. Voor 6 personen

  • ½ l melk
  • 6 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 30 g poedersuiker
  • 2 el matcha theepoeder (Japans groen theepoeder)
  • 1 bakje aardbeien
  • verse muntblaadjes ter decoratie

Voor de sneeuweieren: Scheid het eiwit van de dooier. Laat de melk zachtjes koken met het vanillestokje. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend beetje bij beetje de poedersuiker toe. Vorm bollen met het eiwit en pocheer ze 3 min. aan elke kant in de melk met vanille die je tegen de kook aan houdt. Laat uitlekken in een zeef en bewaar de warme melk voor de vla. Voor de vanillevla: Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker en voeg vervolgens langzaam de warme melk toe. Zet terug op heel laag vuur en blijf roeren (de melk mag absoluut niet koken) totdat het dikker wordt. Neem van het vuur en zeef de vla. Voeg het matcha theepoeder toe en klop het door de vla. Laat afkoelen en schenk vervolgens in kleine kommen of borden. Leg de bolletjes eiwit er bovenop, en versier met een paar schijfjes aardbei en een blaadje munt. sneeuweieren BEELD: BUREAUX, GAELLE MARCEL, UNSPLASH

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht