Meringuerol met frambozen

seasons

2 oktober 2009

Voor 8 personen Ingrediënten:

  • zonnebloemolie, om mee in te vetten
  • 6 eiwitten
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 350 ml slagroom
  • 400 g verse frambozen

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een bakplaat (of lage bakvorm) met vetvrij papier en vet het papier licht in. Klop de eiwitten in een schone, droge kom zeer stijf. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop tussendoor stevig. Blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend is. Spreid het stijve eiwit uit over het bakblik en bestrooi het met geschaafde amandelen. Bak het geheel 8 minuten boven in de voorverwarmde oven. Zet de oven op 160 ºC en bak de meringue goudbruin; bak hem niet te lang, anders is hij moeilijk op te rollen. Keer de meringue om op een vel vetvrij papier. Verwijder het papier van de meringue en laat hem 10-15 minuten afkoelen. Klop de room stijf en meng er voorzichtig de helft van de frambozen door. Verdeel de room en de frambozen gelijkmatig over de meringue. Begin bij de brede kant en rol met behulp van het vetvrije papier de meringue vrij strak op. Wikkel de rol in bakpapier en bewaar hem in de koelkast. Verwijder voor het serveren het papier en verdeel de resterende frambozen over de rol.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht