Maïsnestjes

seasons

31 mei 2010

Ingrediënten:

  • 75 gram maïsmeel
  • 35 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 180 milliliter karnemelk
  • 250 gram suikermaïs (blikje)
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes
  • ½ bosje bieslook, fijngeknipt
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 1 klein bakje zure room
  • versgemalen peper

Doe maïsmeel, bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer beetje bij beetje het ei en de karnemelk erdoor tot een glad beslag ontstaat. Voeg de maïs, 2/3 van de paprika en 2/3 van de bieslook toe en roer goed door. Verwarm wat van de boter in een pan en bak telkens 3 à 4 kleine eivormige pannenkoekjes van het beslag. Houd ze warm in een warme oven. Serveer de blini’s met de zure room en garneer met de rest van de paprika en de bieslook. Maal er ten slotte wat peper over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig